onsdag 21 december 2011

Kalvfärsköttbullar

Att rulla köttbullar får mig alltid att tänka på min mormor som arbetade med mat i hela sitt liv: skolmatsbespisningen under läsåren och på barnkollo under somrarna. Hon berättade om knepet att "rulla" köttbullar till ett hundratal ungar åt gången (med sked och kupad hand kan Du snabbt forma - något avlånga - bullar), men ibland är det skönt att få hjälp med rullandet.

/Moster


ca 40 stycken

1 dl grädde
1 dl havregryn
½ finhackad gul lök
500 g kalvfärs
1 msk dijonsenap
2 äggulor
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
svartpeppar
smör till stekning.

Låt havregrynen svälla i grädden ett par minuter. Blanda det sedan med övriga ingredienser. Forma bullar och stek dem i omgångar på medelstark värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar