fredag 2 december 2011

Gudmors vaniljpannacotta

Det bästa med att välja pannacotta till efterrätt är att det går att förbereda. Eller nej: att det är vansinnigt gott, så klart. Och att det går att variera i oändlighet. Det här receptet kommer från dotterns Gudmor och serveras med hallon (färska eller frysta, eventuellt rörda som sås), men så här i juletider kan även sockrade lingon och krossade pepparkakor passa fint.

/Moster



Till 6 personer
5 dl vispgrädde
3 msk socker
1 vaniljstång
3 gelatinblad
Hallon eller andra bär

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg den i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Koka upp och låt koka ca 8 minuter. Ta av från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i gräddblandningen. Fördela i portionsskålar och ställ kallt ett par timmar eller över natten. Servera med hallonsås och färska hallon - eller andra bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar