torsdag 15 december 2011

Pepparkaks(k)ungar

Min Lust att baka pepparkakor kommer ofta hastigt. Med andra ord tillhör hemmagjord pepparkaksdeg ovanligheterna i vårt hem. Men lite hembakad känsla kan man så klart ändå få, t.ex. genom att blanda mandelspån i den färdigköpta degen. Å andra sidan räcker det ofta med barnens kameler, delfiner, snöflingor, älgar, prinsessor, snögubbar m.m. (jo, jag shoppade loss på kakformar hos Formina förra året) för att hemkänslan ska bli total.

/Moster


Blanda ca 1 dl mandelspån i ca 500 g pepparkaksdeg. Linda in degen i plastfolie och lägg den i frysen. Värm ugnen till 175 grader. Ta ut degen och hyvla tunna kakor med en osthyvel och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 5 minuter och låt kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar