lördag 3 december 2011

Pannacotta på sojamjölk

Efter många olika försök och varianter kommer här en mjölkfri - och eventuellt även vegetarisk - variant på vaniljpannacotta med äkta vanilj. Väljer du att göra strikt vegetarisk använder Du "Vegegel", ett vegetariskt alternativ till gelatin (som ju kommer från gris eller nöt) där konsistenseffekten kommer från alger, men då kan mängden eventuellt behöva justeras.




Till 6-8  portioner

1 vaniljstång
5 dl Oatley iMat
3 dl sojamjölk
1 dl strösocker
7 gelatinblad

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Dela vaniljsstången på längden. Lägg frön och stång i en kastrull med Oatley, Sojamjölk och socker. Värm blandningen under omrörning till sockret löst sig.
Krama ur gelatinet och blanda ner. Rör till gelatinen smält.
Fördela blandningen i portionsskålar och ställ kallt i ca 4 timmar eller över natten.

2 kommentarer:

  1. Hur kan ni kalla den vegetarisk när det är gelantin i????

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eftersom vi ersätter gelatinet med vegegel (se ovan) i den veganvarianten, tycker vi nog att vi kan kategorisera det här receptet som vegetariskt. Tråkigt att du inte håller med.

      Radera