onsdag 21 december 2011

Filmjölkslimpa med pepparkakssmak

Egentligen är väl filmjölkslimpor med bikarbonat inte det roligaste i världen, men de går fort att göra så Du får mycket "hembakadkänsla" för insatsen. I grund och botten kan Du använda vad Du har hemma i "fröväg" (pumpafrön, linfrön, solrosfrön osv) och mjölväg (rågsikt, vetemjöl, kross, havregryn, dinkel osv). För att öka julkänslan körde jag i lite pepparkakskrydda den här gången (färdigblandad på kryddpåse). Behöver jag säga att brödet passar perfekt med en lite Stilton- eller St Augur-ost och en gnutta fikonmarmelad?

/Moster


1 limpa

2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 msk pepparkakskrydda
4 dl filmjölk
1 dl sirap

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda noga.
Häll smeten i en smord brödform. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar