torsdag 1 december 2011

Den första december

Kanske inte lika högtidligt som första advent, men visst är väl den 1 december också värd att uppmärksammas? Inte minst för att öppnandet av den där första luckan i kalendern brukar bli startskottet för julförberedelserna. Början på allt det där roliga, härliga och underbara julpysslandet. När den där härliga känslan av att "i år ska jag minsann fira jul ordentligt utan stress, vara ute i god tid" osv. infinner sig. Och när drömmen om en alldeles perfekt "Bullerby-jul" fortfarande känns uppnåelig.

Men snart tar planeringslogistiken över, så klart: vem ska vi fira med? Vad ska lagas? Och hur ska vi hinna med.....?  Säkert kommer det en massa recept på härliga saker att fylla julbordet med, här på bloggen och i tidningarna. Och säkert kommer lusten vara stor och ambitionsnivån hög de närmaste veckorna, men vartefter det magiska datumet närmar sig brukar lusten ersättas av stressen. Men kom ihåg att det ska vara lustfyllt, både att julpyssla och att umgås, inte något måste. För ingen blir väl lyckligare av att pepparkaksdegen är hemgjord eller korven egenhändigt stoppad om Du är ett utmattat vrak på julafton?

Det finns en hel drös med förberedelser att göra långt i förväg och ännu fler fiffiga genvägar att ta till. Lite fusk för att skapa balans mellan julstöket och det vardagliga livet har inte gjort någon något ont. Eller hur?

/Fröken Linda & hennes Moster

Ps. Årets finaste julkalender är gjord av Stina Wirsén för Arla och är gratis i närmaste matbutik.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar