Även om jag inte är överdrivet förtjust i choklad gör jag ibland en chokladmousse med mintsmak Så oxå till förra helgens "mammaknytis" - inte minst eftersom en av systrarna har chokladmousse som en favvis(efter)rätt. Det blev också en vit chokladmousse (receptet finns här), båda serverades med mängder av färsk frukt: hallon, fikon, physalis, melon, mango, ananas, kiwi och vindruvor.
/Moster
Ps. Moussen serverade jag i Ikeas värmeljushållare: - perfekta för både efterrätter och diverse småplock - fyra stycken för en tia.
till 6 personer
2 dl vispgrädde
250 g kesella vanilj
1 dl mariannekulor - eller 22 st Mariannekarameller
100 g mörk choklad
3 msk florsocker
1 msk kakao
2 äggulor
Vispa grädden lätt. Rör ner Kesella. Grovhacka kulorna/karamellerna. Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad.
Blanda florsocker och kakao. Tillsägg äggulorna och rör med chokladen.Blanda i lite av gräddblandningen och rör kraftigt till en jämn smet. Vänd ner resten av gräddblandningen och Mariannekrosset försiktigt.
Fördela moussen i sex skålar. Ställ i kyl mist 2 timmar eller över natten.
Sikta över kakao och garnera med Marianne eller färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar