/Moster
Ps. Jag (och mormor oxå) använder mer kål än de flesta. Jag tar nog också i lite mer ris än vad som är vanligt, men på så sätt kan jag skippa den kokta potatisen med gott samvete - om jag nu skulle känna för det.
4-6 personer
ca 2-2½ liter tärnad vitkål
ca 3 msk ljus sirap
ca ½ msk ättika
salt och vitpeppar
ca 500 g blandfärs
ca 2½-3 dl kokt, kallt ris
2 dl mjölk
1 ägg
(ev. 1 finhackad gul lök)
Fräs den tärnade kålen i omgångar i smör och olja i en stekpanna. Blanda med sirap, ättika, salt och peppar.
Blanda färsen med ris, mjölk och ägg (och lök). Salta och peppra.
Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Klicka ut färsen ovanpå och bred sedan resten av kålen över färsen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter. Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Kåldolmar är också min favorit men håller med din mormor att det är lite trixigt att göra. ska bli kul att prova detta recept:)
SvaraRaderaHoppas puddingen faller/föll Dig i smaken! /Moster
RaderaJag blandar förvälld kål med färs och kryddor och häller allt i en ugnform. Blir bara sååå gott!
SvaraRadera