Tycker man att det är för mycket jobb? Ja det har nog jag gjort tills i dag.
Denna enkla kycklingrätt blev helt underbar och tog mig tillbaka på en riktig resa i tiden.
Farfar var idolen och varje jul fick man farfars underbara kalkon med citronsås. Det ändras ju mycket under tiden man växer upp, men ljuvliga minnen och smaker försvinner aldrig.
/Fröken Linda
Ps. Jag använde mig av en stekpåse när jag stekte kycklingen i ugnen - ett väldigt bra tips om man vill ha mycket smak och slippa göra rent hela ugnen.
Persiljekyckling
4 pers
4 kycklingklubbor
1 knippe persilja
1 citron
3 vitlöksklyftor
1 knippe timjan
1 dl kycklingfond
salt och peppar
Sky/sås
4 dl sky
ev 1msk kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde eller Oatly
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka persiljan och timjan och lägg i en skål.
Pressa i vitlöken och citronen.
Häll i olivoljan och kycklingfonden.
Ha i salt och peppar, blanda sedan runt allt och pensla på marinaden på klubborna.
In med klubborna i ugnen i ca 60 min.
Häll av skyn i en kastrull och låt koka i ca 5 min.
Ha sedan i matlagningsgrädden och smaka av.
Om såsen smakar tillräckligt mycket behövs inte kycklingfonden,
men är den lite klen, ha i fonden och smaka av igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar