söndag 20 november 2011

Italienskt lantbröd

Det här med att baka eget bröd är ju helt underbart! Och man kan välja och vraka bland en massa sorters recept. Det här brödet var det senaste jag bakade och det blev väldigt luftigt och gott.

/ Fröken Linda
.


Italienskt lantbröd

1-2 Bröd
Fördeg - steg 1
6 dl vatten 37 grader
25 g jäst
3 dl durumvete
8 dl vetemjöl special

Huvuddeg- steg 2
4 tsk salt
1 dl olivolja
1 äggvita
4 dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om tills jästen löst upp sig.
Arbeta sedan in det båda mjölsorterna i deg 1.
Låt jäsa i ca 60 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
När fördegen jäst färdigt så tillsätt salt, olja, äggvita och mjöl.
Arbeta degen ordentligt och forma till en stor eller två mindre limpor.
Låt limporna jäsa på en plåt under bakduk i ca 40 min.
Skär sedan skåror i brödet med en vass kniv.
Pensla sedan brödet med vatten och grädda i ugnen i 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar