Detta är inte hennes recept utan ett recept jag brukar använda mig av. Men den här äppelkakan är också jättegod.
/Fröken Linda
Äppelkaka
125 g margarin
1½ dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk vatten
1 tsk kanel
Garnering:
4 äpplen
2 msk socker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröda en rund form med löstagbar kant.
Smält margarinet och låt det svalna.
Skala och kärna ur äpplena, klyfta dom i lagom smala klyftor och blanda det tillsammans med 2 tsk socker och 1 tsk kanel.
Vispa margarinet och sockret pösigt, tillsätt sedan ett ägg i taget.
Tillsätt sedan mjölet, kanelen och sist vattnet.
Häll smeten i formen och tryck ner äpplena i smeten till ett fint mönster.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 - 40 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar