torsdag 17 oktober 2013

Petter's Käk

För ett par veckor sedan öppnade Petter sitt hamburgerställe Käk på söder i Stockholm tillsammans med krögarna från Judith & Bertil (läs mer om det här). Litet (bara 25 sittplatser - får du inte plats kan du ta maten i en påse å sätta dig på Judith & Bertil ett par kvarter bort), enkelt - å jäkligt gott! Fast en sak blir vi inte kloka på: öl, vin och schysst musik på hög volym brukar få gästerna att hänga kvar. Samtidigt skickar lokalens storlek, konceptet och lokalens "tandläkarbelysning" signaler om att du bör äta å dra så fort det går. Kort sagt, ska vi stanna eller ska vi gå....?


 
Jag käkade vanlig burgare, mannen en med chili och ungen en taco med pulled pork, lök och koriander - och en riktigt, riktigt god vaniljshake till.
 
 
Och ja... Petter gör också vin. Italienskt bubbel. En prosecco som heter P.LEX. För att fira sina 15 år som artist. Nr 77889 på Systembolaget. Den alkoholfria varianten heter P.LEX Pure och har artikelnr. 1971. Å så har han släppt en bok också. "16 rader". Finns på Adlibris för 177 kronor. Så vad sägs om take away från Käk, lite schyssta Petterbubblor i glaset medan du läser boken och har musiken i lurarna....?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar