25 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5½-6 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke och lös upp den i socker och salt. Tillsätten vatten och olivolja. Arbeta in mjölet lite i taget. Låt jäsa 45 minuter.
Dela degen i fyra delar. Kavla ut dem tunt på mjölat bord. Smaksätt och grädda dem i 250 grader, mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Tomatsås
2 vitlökssklyftor
1 burk hela tomater
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk oregano
1 tsk timjan
Salt och svartpeppar
Skiva vitlöken tunt. Skär tomaterna i bitar - eller klipp dem direkt i burken. Fräs vitlöken i smör. Tillsätt honung, vinäger och tomater. Krydda och låt koka i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar