/Moster
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och vispa dem med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen, det smälta smöret och resten av mjölken. Grädda tjocka plättar i lagg (ca 1,5 msk smet) eller små pannkakor i pannan (ca ½ dl smet).
Servera med lönnsirap, bär, flytande honung, fruktsallad, hackade nötter, yoghurt, grädde eller sylt.
Ps. Ungarna åt pannkisarna som rullar, dvs. bacon, blåbär, lönnsirap och äggröra lindades in i pannkakan. Tydligen ett norskt sätt att äta pannkakor på, fick jag lära mig när föräldrarna senare hämtade sina små.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar