söndag 13 oktober 2013

Kladdkaka "black & white"

Begreppet "black & White" används väl främst i biffsammanhang, men funkar även i kladdkakekontext. Åtminstone vid den här sensommarmiddagen - och vi gissar att det kommer att bli fler gånger. Den chokladbruna kakan gjordes enligt Leilas recept (nedan) och den vita med smak av lime var en "favorit i repris" (se här).



50 g smör
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk choklad 70%
smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 150 grader. smält smöret i en kastrull och tillsätt olja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt. Rör ned smör- och oljeblandningen
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Smöra och bröa en form och häll ned smeten i formen. Bryt chokladen i grova bitar och stick ned dem i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka så att kakan blir lagom kladdig.
Pudra ev. över lite florsocker och servera med vispad grädde och ev. jordgubbar eller hallon
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar