50 g smör
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk choklad 70%
smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 150 grader. smält smöret i en kastrull och tillsätt olja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt. Rör ned smör- och oljeblandningen
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Smöra och bröa en form och häll ned smeten i formen. Bryt chokladen i grova bitar och stick ned dem i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka så att kakan blir lagom kladdig.
Pudra ev. över lite florsocker och servera med vispad grädde och ev. jordgubbar eller hallon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar