tisdag 8 oktober 2013

Trattkantarellsoppa

Höstens skördefesttema fortsätter: nu med en gräddig soppa på trattkantareller smaksatt med Madeira. Har du ingen Madeira blir det gott med lite citronsaft.



4 portioner

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 liter svamp
2 msk smör
1 liter grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
½ dl madeira
1 nypa chiliflakes
Salt och peppar

Finhacka lök och vitlök. Fräs i lite smör. Lägg i svampen och låt fräsa ett par minuter till.
Häll över i en kastrull och häll på grädde och buljong. Låt puttra i ca 15 minuter.
Mixa soppan slät.
Blanda mjöl med lite vatten och red soppan under omrörning. Låt puttra ett par minuter.
Smaka av soppan med Madeira, chiliflakes, salt och peppar.
 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar