Ps. Receptet på chokladtryffeltårtan som rörs ihop i en enda kastrull hittar du här. Och blir det tårta över går den att frysa.
Till fyra personer
4 bitar lax (ca 140-160 g styck)
salt och peppar
Citrussmör:
50 g rumsvarmt smör
2 msk finhackad dill
ev. 1 msk finhackad gräslök
rivet skal av 1 citron
1/2 dl citronsaft
Fänkålssallad:
1/2 fänkål, ca 175 g
1 ask sockerärtor (ca 150 g)
olivolja
1 msk pressad citronsaft
1/2 tsk salt
Västerbottenrisotto:
3 dl arborioris
1 schalottenlök
ett par matskedar smör
1 dl torrt vitt vin
1 liter vatten + 1/2 dl kyckling- eller grönsaksfond
100 g Västerbottenost
Börja med citrussmöret: blanda ingredienserna, forma till en rulle i smörgåspapper eller plastfolie och lägg i kylen till serveringen.
Strimla sockerärtor och fänkål. Blanda med salt, citronsaft och olja. Låt stå.
Finhacka löken, koka upp vatten och fond. Fräs lök och ris i en kastrull tills riskornen ser "genomskinliga" ut, men utan att de tar färg. Häll på vinet och låt det koka in. Häll sedan på den varma buljongen lite i taget. Rör om då och då. Koka riset tills det är "al dente", ca 20-25 minuter.
Salta och peppra laxen och lägg fisken i en ugnssäker form. Tillaga i ca 10-15 minuter
Riv osten. Dra risotton från varmen och rör ner osten så att den smälter.
Servera med skivat dill- och citronsmör, grönsakerna och laxen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar