Och är vi nu inne på "syndernas bekännelser" i matvärlden erkänner jag mig skyldig till att gilla fryst sprödbakad torskfilé (som alldeles säkert är mer "sprödbakad" än "torsk") med Arlas citronsås potatismos (nej, aldrig pulver). Och tacos. Färdigköpt salsa, kryddblandningar (med tonvis med glutamat och annat hemskt) och köttfärs. Hua - men ack så bekvämt en sömnig fredag!
Men ibland blir det "tacos de luxe". Då blir det chili på högrev istället för mald köttfärs, tomatsalsa med bönor och färsk koriander istället för färdigköpt sås (ibland kokar jag oxå egen). Och ikväll gjordes det också en rostad majssalsa ost (receptet kommer från någon gratisblaska) till nachosen. Mycket gott!
Och det är väl precis det här det handlar om, att anpassa ambitionsnivån till den tid som står till förfogande. Och vem har sagt att inte halvfabrikaten kan piffas till? Pressa i lite extra citron i Arlas sås och klipp i lite dill, blanda i lite riven ost och en äggula i moset och "voilá" smakar det så mycket mer.
/Moster
Ps. Här nedan hittar Du oxå ett recept på rostad majssalsa utan ost, men med soltorkade tomater.
Till efterrätt blev det en vit chokladmousse med färska bär, receptet hittar Du här:
Vit chokladmousse med eller utan balsammarinerade jordgubbar
Och mer om tacos hittar du här:
Till efterrätt blev det en vit chokladmousse med färska bär, receptet hittar Du här:
Vit chokladmousse med eller utan balsammarinerade jordgubbar
Och mer om tacos hittar du här:
Rostad majssalsa med ost
1/2 finhackad grön chili (jag använde röd och det gick lika bra)
450 g majskorn på burk, väl avrunna
150 g fetaost i små smulor
50 g riven cheddar
1,5 tsk färskpressad limesaft
salt
Rosta chili och majs i en torr stekpanna på medelvärme tills majsen fått lite färg.
Mixa med ost och limesaft. Smaka av med salt. Servera med nachos.
Rostad majssalsa utan ost (men med soltorkade tomater)
1 burk majs (ca 300 g)
5 små vitlöksklyftor
2 msk grovhackad röd chili
4 marinerade soltorkade tomater
2 msk olja från tomatmarinaden
1 msk pressad citronsaft
ev. finhackad koriander eller persilja
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt majsen rinna av ordentligt. Lägg kornen i en långpanna tillsammans men vitlök och chili. Rosta i ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt majsblandningen svalna något.
Mixa majsblandningen med tomater, olja och citronjuice. Salta och peppra. Tillsätt eventuellt koriander eller persilja och servera till nachos.
5 små vitlöksklyftor
2 msk grovhackad röd chili
4 marinerade soltorkade tomater
2 msk olja från tomatmarinaden
1 msk pressad citronsaft
ev. finhackad koriander eller persilja
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt majsen rinna av ordentligt. Lägg kornen i en långpanna tillsammans men vitlök och chili. Rosta i ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt majsblandningen svalna något.
Mixa majsblandningen med tomater, olja och citronjuice. Salta och peppra. Tillsätt eventuellt koriander eller persilja och servera till nachos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar