söndag 25 november 2012

Club Sandwich - perfekt brunchmat

För första gången på länge - alltför länge för en brunchälskare - bjöds det på brunch i vårt hem. Eftersom förberedelsetiden inte var vi hade önskat fick det bli en "light-version" med Club Sandwich med potatisklyftor, våfflor, färsk frukt, juice - å massor av kaffe. Det bästa är att kycklingen kan stekas dagen innan och baconet några timmar i förväg. Så blir det mer tid över för klassiskt brunchhäng: snack, skratt och tidningsläsning.

Till dagens "club:a" testades en ny variant à la systrarna Eisenmann, tidigare recept på Club Sandwich hittar Du här: "Club Sandwich med avokadodressing". Våfflorna gjordes "med filing" (recept här) och serverades med nykokt jordgubbs- och rabarbersylt (recept här).


Till sex personer:
ca 400 g kycklingfilé
1 pkt bacon
2 avokado
ca 1,5 dl majonnäs
12 skivor fullkornsformbröd
Salladsblad
(tomat)

Marinad:
1 msk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
1 msk farinsocker
2 msk flytande honung
2 tsk sesamolja
2 tsk kinesisk soja

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop marinaden. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och pensla med hälften av marinaden. Salta och peppra. Stek kycklingen i ugnen, ca 30 minuter, tills den är genomstekt. Pensla då och då med resten av marinaden. Låt svalna och skär sedan i tunna skivor.
Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspaper. Skiva avokadon (och tomater) i tunna skivor. Skär bort kanterna på brödet och rosta dem.
Bred lite majonnäs på bröden. Lägg sallad, kyckling, bacon, avocado (tomat) på hälften av bröden, resten som lock. Sär varje bröd på diagonalen så du får två trekanter. Fäst varje trekant med tandpetare. Servera med ugnstekt klyftpotatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar