Till dagens "club:a" testades en ny variant à la systrarna Eisenmann, tidigare recept på Club Sandwich hittar Du här: "Club Sandwich med avokadodressing". Våfflorna gjordes "med filing" (recept här) och serverades med nykokt jordgubbs- och rabarbersylt (recept här).
Till sex personer:
ca 400 g kycklingfilé
1 pkt bacon
2 avokado
ca 1,5 dl majonnäs
12 skivor fullkornsformbröd
Salladsblad
(tomat)
Marinad:
1 msk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
1 msk farinsocker
2 msk flytande honung
2 tsk sesamolja
2 tsk kinesisk soja
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop marinaden. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och pensla med hälften av marinaden. Salta och peppra. Stek kycklingen i ugnen, ca 30 minuter, tills den är genomstekt. Pensla då och då med resten av marinaden. Låt svalna och skär sedan i tunna skivor.
Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspaper. Skiva avokadon (och tomater) i tunna skivor. Skär bort kanterna på brödet och rosta dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar