måndag 9 januari 2017

Glassterrin med savoiardikex, hallon och lemoncurd

Med några av mina äldsta vänner på besök blev det många minnen, mycket skratt (ganska mycket vin) och en oväntat sen kväll. Vanan trogen inleddes middagen med bubbel och förrättsplock (piementos de padrones, bresaolarullar och chips som serverades med pestodip (creme fraiche som blandas med ett par teskedar pesto på soltorkad tomat).

Därefter blev det köttgryta med ale på högrev. Och så slutade vi med en glassterrin med hallon, lemoncurd och savoiardikex.




Till 8 personer
 
5 dl vispgrädde
2 äggulor
1 brk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 dl lemoncurde
300 g hallon
12 savoiardikex
 
ca 150 g hallon och citron till garnering.
 
Vispa grädden och rör ned äggulorna. Rör i koncenserade mjölk och vaniljsocker.
Fördela smeten i två skålar. Blanda lemoncurd i den ena och hallon i den andra.
Häll citronsmeten i en form. Lägg på ett lager med kex. Häll hallonsmeten över kexen.
Ställ formen i frysen minst 4 timmar så den stelnar.
Toppa glassen med färska hallon och lite rivet citronskal vid serveringen.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar