torsdag 16 maj 2013

Vår mat - och vårmat - på världens bästa ö

För lite sen tillbringade vi en lång och solig helg på världens bästa ö. Sol, sömn och god mat stod på agendan för hela familjen som behövde vila efter en ovanligt långkall vår med mycket jobb och många "måsten". Cykelturer och promenader (och en å annan löprunda) varvades med diverse mat- och fikapauser på öns smultronställen. Bland annat packade vi fikakorgen och spenderade en eftermiddag på öns västkust, en annan på sandstranden på östsidan.



Långa stunder spenderades också i ladugården där gårdens alla kalvar skulle klappas och gosas med (tre dagar gamle Vincent blev favoriten). Tack å lov inget hinder för vare sig oss eller dottern att senare på kvällen grilla ett par perfekt marmorerade entrecôtebitar. Salt, peppar, smör - å lite olivolja. En god sallad med bönor. och ett riktigt gott rödvin. Sedan var saken, som man säger, biff!



Självklart blev det ganska många besök på Kaffestugan oxå. Hade dottern fått bestämma hade det säkerligen blivit ännu fler. Frallor till frukost. Kardemummabullar till förmiddagsfikat. Räksmörgås (och juniortoast) till lunch...


.... och "sliskfika" (som morfar skulle sagt) till eftermiddagen. Dottern njöt i fulla drag - av både det goda och av att få göra studiebesök "bakom kulisserna" där hon fascinerades över så väl allt gott som alla maskiner. Jo då, en vacker dag.....





Men hur mycket dottern än vurmar för kaffestugan var höjdpunkten nog den utlovade och hett efterlängtade (sen förra sommaren) knäckemackan med stekt strömming i Sandvik. Lyckligare "jag-är-faktiskt-inte-så-förtjust-i-fisk"-unge har sällan skådats!

/Moster


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar