Häromsistens bakade hon och en kompis "Hemliga muffins" ur boken "Ebbas bageri", dvs. muffins på olja i stället för smör som fylldes med hallonsylt och mörk choklad. När muffinsen svalnat gjordes det lite "frosting" på creme cheese, florsocker och citronsaft. Och sen gick de loss med strössel och sockerpasta!
Hemliga muffins (10 st)
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl raps- eller majsolja
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Fyllning: 1 dl hallonsylt, 2 dl hallon och 50 g mörk choklad
Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt olja.
Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i äggsmeten med en sked. Varva med mjölken.
Dela chokladen i bitar.
Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Lägg i en matsked sylt, några hallon och ett par chokladbitar i varje form. Fyll på med smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar