torsdag 20 december 2012

Vanilj- och saffranspäron

Adventstider är saffranstider - i både mat och bak. De här vanilj- och saffransdoftande päronen är urgoda med en klick lättvispad grädde eller vaniljyoghurt. Dessutom är några päron i en glasburk en fin present att ta med till julens alla värdar och värdinnor.

Fler goda efterrätter med saffran är:
och




till 6 personer
12 små fasta päron
1 vaniljstång
2 cm färsk ingefära
1 liter vatten
2 dl socker
saft av 1/2 citron
1/2 kuvert saffran (0,25 g) 

Skala päronen försiktigt med en potatisskalare. Klipp upp vaniljsstången på längden. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. 
Mät upp vatten i en låg och vid kastrull. Tillsätt socker, vanilj, ingefära, citron och saffran. Koka upp och låt koka utan lock ca 3 minuter. 
Ställ ner päronen tätt i kastrullen. Låt sjuda sakta under lock ca 20-25 minuter. Lyft kastrullen åt sidan och låt svalna. 
Servera med lite glass, en klick vaniljyoghurt eller en kaka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar