söndag 9 december 2012

Oxrulader med gräddsås och hjortron

Fick det här receptet av en före detta kollega, men tror det ursprungligen kommer från någon av de otaliga LCHF-dietböcker som nu finns på marknaden. Och nej, jag tänker inte gå in på vad jag tycker, tror eller tänker om LCHF. Jag nöjer mig helt sonika med att konstatera att rulader är långkok, att detta är riktigt gott och att var och en gör sina egna val: Den LCHF-inriktade serverar rätten som den är (då räcker receptet till typ två personer), den icke-så-LCHF-trogne serverar potatismos till (med lite grönsaker till borde det räcka till fyra).

/Moster




500 g lövbiff
1 pkt bacon
(inlagd gurka)
smör
1-2 påsar steklök (eller ca 1 k små gula lökar)
1-2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 dl grädde
1 tsk maizena
salt och peppar
hjortron (frysta och tinade)
persilja

Rulla ihop köttet med en skiva bacon (och en bit inlagd gurka). Fäst med tanpetare, Bryn rulladerna i smör i en stor panna. 
Skala lökarna, lägg ner dem hela i pannan och låt alltsammans steka några minuter. 
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt buljongtärningen och häll på vattnet. Lägg på ett lock och låt ruladerna sjuda på svag värme i 50-60 minuter. 
Häll på grädde och låt puttra vidare tills ruladerna känns möra. 
Red av med maizena, smaka av med salt och peppar. Rör ner hjortron och toppa med persilja. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar