måndag 31 december 2012

Gott Nytt Matår!

En kväll som denna förbereds det festmåltider i vart och vartannat hus. Som sig bör. Att lägga ännu ett år bakom sig handlar ju om att glädjas åt det som varit, att vara stolt och glad över allt vi åstadkommit. Årets sista måltid är ju också ett slags förväntning om att att det kommande året ska bli bättre - eller åtminstone lika bra som det förra. På så vis sätter den sista måltiden 2012 tonen. Att ett gott slut också blir en god början - och en god fortsättning!

Till nyårsklockornas ringande hör ju oxå nyårslöften till. Det senaste åren har löftena varit de samma: att dricka mer champagne (eller annat bubbel). Ett löfte som är något mer än att bara dricka mer alkohol. Eftersom champagne är firandets dryck handlar det också om att ge oss själva en klapp på axeln så fort det finns tillfälle - och att ta vara på tillfällena att uppskatta saker som händer oss själva och andra. Med andra ord, ett nyårslöfte som inte kräver några uppoffringar, som innebär att vi ska vara snälla mot oss själva och dessutom är gott. Med andra ord, ett perfekt nyårslöfte!

Gott nytt 2013, alla fina matlagare därute - hoppas det nya året bjuder på nya smaksensationer och matupplevelser tillsammans med fina vänner och nya bekantskaper!


På julaftonskvällen hällde vi lite glögg (Blossa 12 med smak av ingefära och citrongräs) i botten på skumpaglasen. Och vips blev det ett julbubbel! Men i kväll blir en slags "uppgraderad" Vargtass, fast med granatäpple istället för lingon.


Skaka ca 3 cl vodka med 3 cl granatäppeljuice och is. Häll i champagneglas och toppa med mousserande vin och några granatäppelkärnor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar