torsdag 13 december 2012

Saffransscones til Lucia

Vem har sagt att Luciafirande måste inkludera lussebullar? Till dagens luciafika blev det en söndagsrepris: Saffransscones med grädde och nykokt hallon- och persikosylt på sommarens frukt och bär. Ljuvligt!





till 6 scones

7,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
2 påsar saffran á 0,5 gram
ägg till pensling
(råsocker till dekoration)

Sätt ugnen på 250 grader. 
Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda saffranet med mjölken och vispa ner ägget. 
Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg, men knåda inte för mycket. 
Platta till degen till en längd, ca 3 cm tjock. Skär den i 6 trekantiga bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt över lite råsocker. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Servera med vispad grädde och sylt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar