torsdag 6 december 2012

Chili sin Carne

Vegetarisk "Chili on carne" blir så klart "chili sin carne" - värmande i vinterkylan på fler än ett sätt. Servera med persiljeyoghurt.



Till fyra

1 gul lök
1 paprika
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 kanelstång
1 msk socker 
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 brk hela tomater
1 riven morot
1 brk stora vita bönor (eller 3 dl hemkokta)
1 brk kindeybönor (eller 3 dl hemkoka)

Persiljeyoghurt: 1 dl matlagningsyoghurt blandas med 1/2 dl hackad persilja.

Hacka lök, paprika, vitlök och chili grovt. 
Hetta upp oljan i en panna och fräs på hög värme tillsammans med kryddorna tills det blir brynt. 
Häll på tomaterna och låt koka i ca 30 minuter. 
Tillsätt riven morot och bönor. 
Låt allt bli varmt. 
Servera med persiljeyoghurten och ett gott bröd. 

2 kommentarer:

  1. Låter som ett mycket gott vegetariskt recept, det gillas! Kanel i lät spännande :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanel i mat är en riktigt höjdare: är du inte vegetarian rekommenderar vi "grannarnas goda chili" oxå.

      Radera