Till fyra
1 gul lök
1 paprika
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 kanelstång
1 msk socker
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 brk hela tomater
1 riven morot
1 brk stora vita bönor (eller 3 dl hemkokta)
1 brk kindeybönor (eller 3 dl hemkoka)
Persiljeyoghurt: 1 dl matlagningsyoghurt blandas med 1/2 dl hackad persilja.
Hacka lök, paprika, vitlök och chili grovt.
Hetta upp oljan i en panna och fräs på hög värme tillsammans med kryddorna tills det blir brynt.
Häll på tomaterna och låt koka i ca 30 minuter.
Tillsätt riven morot och bönor.
Låt allt bli varmt.
Servera med persiljeyoghurten och ett gott bröd.
Låter som ett mycket gott vegetariskt recept, det gillas! Kanel i lät spännande :)
SvaraRaderaKanel i mat är en riktigt höjdare: är du inte vegetarian rekommenderar vi "grannarnas goda chili" oxå.
Radera