Att jag är väldigt förtjust i Västerbottenost har väl inte undgått någon. De flesta vet säkert också att den är god till det mesta, men vad många inte vet är att den är snorgod i sillinläggningar. Japp, inte
till sillen och snapsen utan
i sillen. I somras bjöd grannarna nämligen sin Västerbottensill på midsommarbordet, en sillinläggning som nu får sin givna plats på julbordet. Och det bästa är nog att det är en riktigt "sista minuten"-sill: servera direkt eller gör den någon dag i förväg.
Ps. Fler sillinläggningar hittar du under etiketten SoS - Sill, ost och snaps här bredvid.
1 burk 5-minuterssill (420 g)
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 dl riven, vällagrad västerbottenost
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1 nypa cayennepeppar
salt och peppar
Låt sillen noga rinna av i ett durkslag. Skär den i bitar. Blanda övriga ingredienser och vänd ner sillen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt några timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar