/Moster
Ps. Jag hade en skvätt grädde i smeten, den mjölkallergiske hoppar över det.
Ca 500 g fisk (jag tog hälften lax och hälften torsk)
1 ägg
1 tsk maizena
1 msk grädde
1 msk grädde
½ lite rödlök
2 msk hackad dill
1 tsk salt
1-2 krm citronpeppar
2 dl ströbröd (panko eller vanligt)
Smör och/eller olja att steka i
Tina fisken om den är fryst. Skär den i småbitar och mixa den tillsammans med ägg, maizena, lök, dill, salt och peppar (stavmixer eller i matberedare). Smeten blir ganska lös. Forma biffar som är ca 1 cm höga. Vänd dem i ströbröd och stek ett par minuter på varje sida tills fisken är klar och biffarna fått fin färg.
Yoghurtsås med citron och paprika
2 dl matlagningsyoghurt
½ tärnad röd paprika (eller lite finhackad chili efter smak)
(1 msk dill)
1-2 krm citronpeppar
lite pressad citronsaft.
blanda paprika och yoghurt. Smaka av med (dill), peppar och citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar