/Moster
Till 4 personer
2 brk kikärtor
3-4 msk olivolja
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
ca 1 dl finhackad bladpersilja
en skvätt citronsaft
Häll av vattnet från ärtorna. Blanda ner övriga ingredienser och mixa till en smet.
forma små bollar, vänd dem i lite mjölk och stek dem i olja på medelvärme tills de får färg (ca 1 minut på varje sida).
Servera dem varma med pitabröd, sallad, gurka, tomat och rödlök och en yoghurtsås.
Yoghurtsås
ca 2 dl matlagningsyoghurt som smaksätts med lite rivet citronskal och färsk mynta. Eller rivet citronskal och lite finriven ingefära.
Ett tips är att göra falafeln bara på blötlagda kikärtor, men inte kokade, då håller de ihop bättre.
SvaraRaderaLinda
Ah..! Tack för tipset - det provar jag nästa gång!
Radera