Egentligen förtjänade att skivas tunt, råa, i en sallad. Men det fick bli en klassisk stuvning smaksatt med dijonsenap som serverade till kallrökt lax.
/Moster
Ps. Tanken var att ha i lite riven ost, typ parmesan eller Västerbotten, och blanda i lite örtkryddor (t.ex. persilja eller finklippt gräslök), men det glömde jag totalt bort. Gott blev det i alla fall.
Skala och koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 15 minuter). Häll av spadet, men spara ca 1½-2 dl.
Smält lite smör i en kastrull, vispa i ett par skedar vetemjöl och späd med spad och ca 1 dl grädde eller mjölk. Låt sjuda och spä eventuellt med mer vätska.
Smaksätt med någon tesked dijonsenap (och här skulle lite riven ost i var det tänkt).
Vänd ner rotsakerna, smaka av med salt och peppar (och finklippta örter).
Servera med kallrökt lax och en grönsallad.
Låter jättegott. Det hade jag aldrig kommit på själv. Måste verkligen testa. Jordärtskockor är SÅ gott!
SvaraRaderaInstämmer till fullo - å tur är väl det, med tanke på hur omständigt det kan vara att skala de små rackarna....! =) /Moster
SvaraRadera