/Moster
Ps. jag använde vare sig chipotlepasta eller inlagda jalapenos - jag finhackade en spanskpeppar och lade till en tsk chilipulver istället. Och det mörka ölet blev två flaskor New Castle Brown Ale.
Grannarnas goda chili
600 g högrev i små grytbitar
150 g bacon, strimlat
3 gula lökar, finhackade
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda paprikor, tärnade
2 flaskor mörkt öl
2 msk finhackad jalapeno i vinäger
1 msk chipotle pasta
1 nypa mald kanel
1 tsk spiskummin
1 msk oregano
salt
Bryn kött och bacon i lite olja. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Låt fräsa på låg värme tills löken och paprikan är mjuka. Häll på öl och låt det sakta koka upp. Skumma av väl och tillsätt alla övriga ingredienser utom oregano.
Låt grytan småsjuda under lock i ca 2-2½ timme så att köttet nästan faller sönder. Tillsätt oregano.
Servera med varma tortillabröd eller chips, riven ost, hackad rödlök, gräddfil, guacamole, strimlad isbergssallad och (ev) ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar