Två saker som är goda var för sig - är de alltid goda tillsammans?
Prova vit chokladmousse med balsammarinerade jordgubbar och avgör. Eller servera den vita chokladmoussen med frukt eller bär och ät balsamgubbarna med lite vaniljglass.
Vit chokladmousse (8 portioner)
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella
Vispa grädden, smält chokladen i vattenbad. Vispa ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ned kesella och vänd till sist ner grädden. Häll upp moussen i små glas och ställ i kylen minst 1 timme. Toppa med färska bär eller balsamgubbar.
Balsamgubbar
ca 1 liter jordgubbar
2 msk balsamvinäger
1 tsk vaniljsocker
½ kruka strimlad basilika
nymalen svartpeppar
Marinera ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar