När vi var på landet förra helgen bjöds vi på nässelsoppa, något jag aldrig ätit tidigare och - om jag ska vara ärlig - alltid betraktat med viss skepsis. Men det visade sig falla både mig och min 4-åring i smaken!
Evas nässelsoppa för 4 personer
2 liter små nässlor eller toppskotten på nässlorna
1 ½ liter vatten
2 buljongtärningar
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk smör
3 msk vetemjöl
Skölj nässlorna väl i rikligt med kallt vatten. Koka dem i vattnet ca 10 minuter med lock. Sila av spadet och ställ åt sidan. Låt nässlorna svalna något, krama ur vattnet och hacka dem. Fräs schalottenlöken i smör. Rör ned mjölet och späd med nässelspadet. Lägg i buljongtärningarna och låt koka 3-5 minuter. Lägg i de hackade nässlorna. Servera med kokta ägghalvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar