tisdag 3 maj 2011

Tortellini med gräddkokt sparris

av Mostern

Gott, enkelt och snabbt - med andra ord perfekt i vardagen när maten helst ska stå på bordet samma minut vi komer in genom dörren.


För 4 personer
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
½ dl vitt vin
½ dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1 pkt fryst sparris eller ca 300g färsk
2 pkt färsk tortellini á 250 g, t.ex. med spenat och ricotta-fyllning
salt och peppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs glansig i olivoljan. Tillsätt vin, vatten, fond och grädde. Låt koka ihop ca 10 minuter. Tina sparrisen och skär i bitar. Lägg i såsen och låt koka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera till nykokt tortellini med hyvlad parmessan och nymald svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar