Risoni är en pastasort som ser ut som ris, något min 4-åring har lite svårt att förstå. Men gott är det, särskilt i sallad. Det här är en vardagsfavorit som även funkar kall på picknicken.
Risonisallad till 4 personer
4½ dl risoni
2 små fänkål (ca 300g)
250g sparris (fryst funkar bra)
2 msk olivolja
1 brk kräftstjärtar (170g)
1 kruka dil
50 g blandad sallad
salt och peppar
Citrusyoghurt
250g keso
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
Salt och svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Blanda keso och yoghurt. Smaka av med citronsaft, citronskal, salt och peppar. Strimla fänkål tunt och skär sparrisen i mindre stavar. Fräs i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt nykokt risoni. Vänd ner kräftstjärtar och hackad dill. Servera med sallad och citrusyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar