Årets lopp genomfördes i gassande sol och värmen höll i sig en bra stund in på kvällen. Så fördrinken fick bli av det lättare och mer läskande slaget. En sangria på rosévin. Avsevärt godare än det låter - å faktiskt godare än på traditionellt rödvin om du frågor oss. Till det bjöd vi oliver, tapenade, crostini med röra på soltorkade tomater, bönröra med rosmarin och vitlök och rädisor med anjovisröra.
Till 12 personer:
2 flaskor rosévin
2 apelsiner
2 persikor eller nektariner
1 citron
6 cl ljus rom
1 liter Sprite
is
Häll vinet i en stor tillbringare och blanda med rom och frukt i bitar. Häll på Sprite och is precis innan serveringen
På tillbehörsbordet bredvid grillen fanns också äppel- och tomatsalsa, familjens klassiska vitlökssås, väninnans (och världens) godaste glaze, en nötig paprikasås och en kall yoghurtsås med feta och örter.
Till efterrätt bjöd vi på smulpaj med blåbär och citron och en chokladtryffeltårta för dem som ville. En liten med välförtjänt belöning efter dagens prestationer!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar