måndag 21 juli 2014

Glass eller drink...?

Har man varit på en och samma plats många, många år i rad har man ofta sett förändringar komma och gå. Och på platser där gatuadresser är en nymodighet och semestersolen fyller hjärnan med fluff, är det inte alltid man kommer ihåg vad alla fantastiska smultronställen heter. Så är det för oss och årets nya glass- och godiscafé i Löttorp som går 1950-tals stil. Vi vill gärna säga "Kryddans gamla lokaler", men tror att Ni som verkligen vill hitta dit är mer betjänta av att vi berättar att det ligger vid Systembolagets sommarbutik.

 
Där åt vi nyligen Sia glass med drinkkänsla (och som förde tankarna till de fantastiska drinkarna på Vampire Lounge i Stockholm). För vad sägs om "Jordubbsdaiquiri" och "Lime breeze", den sista i bästa Caprinha-stil?
 
För den som hellre dricker än äter OCH gillar kombinationen lime och jordgubbar, rekommenderas en jordgubbscaprinha (4 pers).
 
3 lime i bitar
12-14 jordgubbar
1 dl strösocker
12 cl ljus rom
krossad is
mineralvatten
mynta
 
Fördela lime, jordgubbar, socker och mynta i fyra glas. Mortla så att saften pressas ut och sockret in. Häll på sprit, krossad is och mineralvatten. Vill du dekorerar du drinken med mynta och jordgubbar.

Ps. Förutom att glassen är galet god, gillar vi att Siaglass har ett ekologiskt tänk! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar