tisdag 8 juli 2014

Blondies med hallon och vit choklad

"Vita Brownies" är väl en motsägelse i sig, men det är faktiskt precis vad detta är: en brownie med vit choklad istället för vanligt som får en seghet av muscavadosockret. Receptet är ursprungligen Leila's, men vi slår ihop två av hennes varianter till en egen version. Varför nöja sig, liksom....?

Ps. mängden socker och smör kan avskräcka de flesta, men det blir riktigt gott. Vi brukar dock göra något mindre bitar än de 24 som receptet räcker till. För vi tillhör dem som hellre äter lite mindre än kompromissar på smaken!


 
En plåt/24 (rätt stora) bitar
 
450 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 dl ljust muscavadosocker
1 msk vaniljsocker
skal av 4 lime
6 ägg
7½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
300 g vit choklad
2 dl färska hallon
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker, muscavadosocker och vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ned rivet limeskal och ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
Hacka chokladen grovt och blanda ned i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsplåt med kant och fyll med smet. 
Gör små fördjupningar i smeten med fingrarna och tryck försiktigt ned hallon i hålen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt svalna och skär den sedan i rutor.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar