söndag 2 februari 2014

Kycklinggryta med chorizo och papardelle

I det senaste numret av Lantliv (nr 2, 2014) hittade vi ett recept på kycklinggryta som lät spännande. Vi modifierade ursprunget så att det passade 4 personer, hoppade över ett kilo kycklingben, ökade mängden lårfilé från 500g till 900 g, använde spenat istället för grönkål och körde Ölandskrydda istället för rosmarin. Gott (trots den lite färglösa bilden nedan)! Men vi gissar att grytan hade varit galet mycket godare om vi hade använt kabanoss från Rosa's handel istället. Nästa gång, alltså....!

Ps. Fler recept på kycklinggrytor hittar du här:


 
4-5 personer
 
900 g kycklinglårfilé
2-3 msk olivolja
½-1 msk rökt paprikapulver
½-1 msk Ölandskrydda
flingsalt och nymalen svartpeppar
1 gul lök
2 vitlökssklyftor
340 g passerade tomater (1 förpackning)
3 ½ dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 burk stora vita bönor
2 rejäla nävar bladspenat
200 g chorizo
1 liten burk urkärnade kalamataoliver
 
Dela kycklinglårfiléerna i tre delar. Hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta och bryn filéerna hastigt runt om med hälften av paprikapulvret, ölandskrydda, salt och peppar.
Tillsätt löken och låt fräsa med ett par minuter. Häll på tomater och vatten och lägg i buljongtärningen. Låt allt sjuda under lock i ca 25-30 minuter.
Tillsätt bönor och spenat och låt sjuda 5 minuter till.
Skär chorizon i skivor.  Bryn dem tillsammans med oliverna i en panna i ett par minuter. Tillsätt dem i grytan, smaka av med salt och peppar och servera med nykokt papardelle.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar