onsdag 12 februari 2014

Hallon- och chokladmarmelad

Nyligen fick dottern och jag för oss av överraska den chokladälskande mannen med en hallon- och chokladmarmelad till frukostcroissanterna en söndagsmorgon. Kanske inte så där värst genomtänkt. För visst blev reaktionen precis den vi hoppats på - idel smackanden och förtjusta läten - men med tanke på att han för tillfället genomgår en detoxkur var detta sannolikt så nära tortyr i hemmet han kunde komma!

/Moster


 
1 pkt frysta hallon
2,5 dl syltsocker
50 g mörk choklad (70%)
 
Koka upp hallonen och låt koka ett par minuter. Rör ned sockret och koka ytterligare några minuter under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och skumma sylten noga. Hacka chokladen grovt och blanda ner i sylten. Häll upp på en varm och rengjord burk.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar