söndag 9 februari 2014

Bröllopsröra från Dalen

 
 
En oväntat - och galet god - röra bjöds vi till fördrinken i Dalen senast. Till och med ungen som hävdar att "hon inte är så förtjust i svamp" fullkomligt slickade skålen. Enligt värdparet är det någon slags "bröllopsröra" hämtad från en vegetarisk kokbok - och eftersom vi inte riktigt minns vilken kallar vi den rätt och slätt "bröllopsröra från Dalen".
 
/Moster
 
 
8 personer
 
500 g champinjoner eller skogschampinjoner
1 msk solrosolja
½ liten chili
3 vitlöksklyftor, krossade
1 msk currypulver eller mild currypasta
2 msk grovt jordnötssmör
1 brk (4 dl) koksmjölk
pressad saft av en ½ lime
en skvätt soja
finhackad koriander till serveringen (valfritt)
 
Skär svampen i 3-4 mm stora bitr (eller kör dem i en matberedare, men låt dem inte bli alltför finfördelade.
Hetta upp olja i en panna på hög värme. Fräs svampen under omrörning tills den släppt all vätska. Tillsätt chili och vitlök och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt curry och jordnötssmör. Rör ned kokosmjölken och låt puttra tills det tjocknat och reducerats (upp till ca 30 minuter). Tillsätt limesaft och soja efter smak. Strö finhackad koriander över och servera dippen varm eller rumstemperad med bröd eller grönsaksstavar.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar