fredag 7 februari 2014

Pulled Chicken (eller "gafflad kyckling")

Att "pulled pork" är trendigt har väl ingen missat vid det här laget. Dessvärre kräver det ju lite tid och planering. Vad göra om lusten faller in bums? "Pulled chicken", så klart! På grillad kyckling tar det i princip ingen tid alls! Receptet hittade vi i Ica's tidning Buffé och var precis så bra som det lät. Helt klart en variant till fredagstacos:en!

Ps. Vi serverade med små tortillabröd, lite extra rödlök, avokado, lime, majs, tomater och massor av koriander. Men yoghurten glömde vi kvar i kylskåpet.

 
till 4 personer
 
1 grillad kyckling
1 stor röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk olja
1 fläska BBQ-sås
salt och peppar
 
Till servering: 1-2 avokado, 1 ask körsbärstomater, 1 brk majs, 2 dl matlagningsyoghurt, 1 lime i klyftor, 1 kruka koriander, bröd (surdegsfrallor eller tortillabröd).
 
Plocka eller riv kycklingköttet i bitar. Skär rödlöken i tunna klyftor. Hacka vitlök och chili. Hetta upp olja i en kastrull eller gryta. Fräs lök, vitlök och chili  ett par minuter utan att det får färg. Lägg i kycklingen och häll i hela flaskan BBQ-sås (skaka ut det sista med lite vatten). Låt alltsammans bli varmt och smaka av med salt och peppar.
Klart att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar