söndag 2 mars 2014

Geléhallontoppar

Sött på fler än ett sätt blev det när dottern bakade geléhallontoppar.

/Moster




till 30 kakor
 
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 krm salt
200 g kallt smör
rivet skal av 1 citron
30 geléhallon
 
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 30 st småbrödsformar på en plåt. Blanda mjöl, socker och salt i bunke. Dela smöret i små kuber och lägg i mjölblandningen. Tillsätt rivet citronskal. Nyp ihop alltsammans med fingrarna till en grynig massa och knåda sedan till en smidig deg.
Dela degen i tre delar och forma till en rulle. Dela varje rulle i tio bitar och forma varje bit till en boll.
Lägg bollarna i kakformarna och platta försiktigt till dem en aning.
Grädda kakorna i ca 12 minuter tills de fått lite färg.
Ta ut kakorna och tryck bums ned ett geléhallon i varje kaka. Låt kakorna stå kvar på plåten en stund så att geléhallonen smälter fast. Flytta sedan över dem till ett galler så att de svalnar helt.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar