När suget är som värst brukar det bli soft vietnamese rice paper rolls, som de serverades på restaurangen. Enkelt, men galet svårt i alla fall. Tricket är att göra rullarna täta och kompakta, utan att de spricker. Å så ska Nouc Cham-såsen ha exakt balans. Helt å hållet lyckas jag inte, men försöken är tillräckligt bra för att stilla mitt begär.
/Moster
Till ca 10-12 rullar
10-12 ark rispapper
1 liten förpackning risnudlar
1 lime, saft
2 msk fisksås
1 brk kräftstjärtar i lag
1/2 huvud isbergssallad
1 kruka färsk koriander
1 kruka färsk mynta
Till såsen:
1 lime
½ röd chili
1-1½ msk fisksås
½ tsk färsk riven ingefära
½ tsk färsk riven vitlök
Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Spola av. Blanda dem med limesaft och fisksås och låt stå. Skär salladen i fina strimlor och repa kryddorna.
Koka upp vatten i en stekpanna. Lägg i ett rispapper ett par sekunder tills det blivit mjukt. Fördela sallad, kryddor, nudlar och ca 4-5 kräftstjärtar på varje papper och rulla försiktigt ihop rullen så hårt det går. Slå in rullen i gladpack och förvara i kylen till serveringen.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Dela rullarna i två delar och servera dem stående med en skål sås att doppa rullarna i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar