söndag 30 mars 2014

Dubbel kladdkaka med mjölkchokladtryffel

Vid mitt senaste frisörbesök snubblade jag över det här receptet i en av de många tidningarna jag bläddrade igenom. Dessvärre minns jag inte riktigt vilken, men de gjorde succé hos den chokladälskande delen av familjen. Så pass att jag faktiskt hunnit göra det ett par, tre gånger de senaste veckorna.

/Moster.

Ps. Kakan håller i kylen ca en vecka och går att frysa också, men hos oss har vi aldrig kommit så långt....


 
ca 24 små bitar
 
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
 
Mjölkchokladtryffel:
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
½ tsk nystött kardemumma
25 g smör
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Klä en ugnsform, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret, Vispa ihop ägg och socker lätt och rör det smöret.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned detta i äggblandningen. Rör till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter.
Låt svalna och lossa kakan ur formen.
Tryffel: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden med honung och kardemummma. Ta kastrullen av platten och rör ned chokladen. Rör tills chokladen smält och "blanka av" tryffeln genom att röra ned smöret. Låt svalna lite och ställ sedan tryffeln i kylen ca 1 timme så att den tjocknar.
Bred tryffeln över halva kakan och vik den andra halvan över. Ställ kakan i frysen i ca 30 minuter så går det lättare att skära snygga bitar. Förvara bitarna i kylen fram till serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar