Till 6 personer
8 kycklingfiléer
4 msk sesamfrön
några blad basilika
Marinad
2 lime
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 dl japansk soja
1 dl sesamolja
svartpeppar
Rosta sesamfröna i en torr panna tills de fått fin färg. Ställ åt sidan.
Blanda ingredienserna till marinaden och marinera kycklingen minst 30 minuter.
Torka av marinaden ordentligt och halstra kycklingen i grillpanna och strö över sesamfröna vid servering.
couscoussallad
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
olivolja
250 g couscous
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 stor gul lök
2 stora tomater
1 avokado
1 mozzarella
1 kvist basilika
Koka upp vatten och buljong. Häll i couscousen, en skvätt olivolja och rör om. Ta av kastrullen från värmen, lägg på locket och låt stå tills vattnet "kokat" bort.
Skär paprika och lök i tärningar. Fräs i lite olivolja. Tärna tomat, avokado och mozzarella.
Blanda couscousen med alla grönsakerna och osten.
Citronsås
1-2 citroner
2 vitlöksklyftor
5 dl gräddfil
1 tsk socker
svartpeppar
salt
4 blad strimlad basilika
Pressa citronen och blanda med övriga ingredienser. Låt stå kallt till serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar