Den här gången slängde vi i två grovhackade rader Marabou-mjölkchoklad i smeten oxå. Formarna var av "småbrödstorlek", alltså samma som vi använder till våra hallongrottor (som vi förövrigt också bakade till kalaset), och för att få dem extra höga och fina använde vi en muffinsform för små cupcakes. Och ja, självklart dekorerades de också till kalaset.
/Moster
Till ca 20 små eller 12 normalstora muffins
1 ägg
1 dl socker
1 dl mjölk eller vatten
50 g smör
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
(2 rader choklad)
vispa ägg och socker. Smält smöret. Blanda smör och vätska och häll det i skålen. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten. Hacka chokladen och rör ned detta. Fördela smeten i formarna och grädda i 200 grader i ca 10 (små) eller 12 (stora) minuter.
Ps. På TGR Stores kan Du köpa ett engångskakfat i våningar i kartong för 40 kronor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar