/Moster
Ps. Observera att receptet är för 8 personer - och glöm för all del inte honungen på grönsakerna! För honung och chévre är ljuvligt....
Marinad till 8 kycklingfiléer
3 citroner (rivet skal och saft)
minst 1 kruka timjan (hackad)
1 dl japansk soja
salt och nymalen svartpeppar
Ugnsrostade grönsaker
10-12 stora potatisar
5 stora morötter
1 liten kålrot
3 medelstora fänkålsstånd
1 vitlök i klyftor
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
Chèvrekräm
ca 300 g chévreost (utan kanter)
ca 2 dl matlagningsyoghurt/yoghurt av turkiskt typ
Banka ut kycklingen eller dela dem på längden om de är stora. Blanda marinaden och låt marinera minst 2 timmar i kyl.
Smula chévreosten och blanda/mixa med yoghurten. Låt stå kallt till serveringen.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotsakerna i grova bitar. Ansa fänkålen och skär den i grova strimlor. Lägg alla grönsakerna i en långpanna. Ringla över rikligt med olivolja och flytande honung. Rör om, salta och peppra. Stek i ugn i ca 50 minuter (höj gärna värmen och flytta upp dem i ugnen mot slutet).
Stek kycklingen (eller bryn den runt om och låt den steka färdigt i ugnen, ca 15 min i 160 grader).
Servera med grönsaker och toppa med chévrekrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar