/Moster
Ps. Receptet kommer från Systrarna Eisenmann
8-10 bitar
12 digestivekex
75 g smält smör
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
Smula kexen och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vatten, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta kastrullen från värmen och låt det hela svalna något.
Mixa hallonen till puré med en stavmixer eller i en matberedare. Rör ned Philadelphiaost och hallonpuré i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i formen.
Låt pajen stelna i kylskåpet minst 3 timmar. Servera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar